Sport & Yoga*

swan

Sport & Yoga combineert Yoga (>80%) met Tai Chi en Pilates om lichaam en geest in balans te brengen. Na een sessie van een uurtje ben je ontspannen, terwijl je spieren zijn versterkt. Sport & Yoga hecht veel waarde aan een juiste ademhaling en concentratie. Je leert om je lichaam aan te voelen door je te concentreren op de vloeiende bewegingen die je maakt.

RESULTATEN VAN SPORT & YOGA

Sport & Yoga is zeer geschikt voor mensen die lange, slanke spieren willen krijgen. Omdat de spieren niet worden verkort, blijven ze flexibel. De stretchoefeningen die worden gedaan, maken je ook extra lenig. Daarnaast is het een goede manier om calorieën te verbranden en zo te helpen bij het afvallen. Het aanleren van een goede ademhaling helpt bij het ontspannen. Mensen die regelmatig aan Sport & Yoga doen geven aan dat ze zich kalmer voelen en meer gefocust zijn. Je lichamelijke bewustzijn en geestelijke balans worden vergoot, waardoor je het gevoel krijgt dat je meer grip hebt op het dagelijkse leven.

VOORDELEN VAN SPORT & YOGA

  • Verbetert de flexibiliteit van de gewrichten en je krijgt een groter bewegingsbereik
  • Verhoogt je core kracht
  • Verbetert je cardio-vasculaire functie
  • Helpt je calorieën te verbranden
  • Vermindert je stressniveau
  • Zorgt voor een blijvend gevoel van welzijn en kalmte
  • Helpt je beter te concentreren en verhoogt je bewustzijnsniveau

HOE ZIET EEN SPORT & YOGA LES ERUIT?

De les begint met Tai Chi oefeningen waardoor het lichaam opgewarmd wordt en je je aandacht kunt richten op lichaam en geest. Daarna volgen er diverse yoga en pilates oefeningen om het lichaam te versterken en de flexibiliteit te vergroten. De les wordt afgesloten met een aantal minuten ontspanning/meditatie. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van afwisselende populaire muziek die het ene moment rustgevend is en het andere moment stimuleert en motiveert.

Met dank aan Caitlin Sas voor het maken van de video.

*voorheen Sport & Relax.